DAKWERKEN2017-09-27T11:36:46+00:00

PLATTE DAKEN

Wij renoveren of plaatsen nieuwbouw platte daken die voldoen aan de laatse opgelegde milieunormen en technische vereisten. Daarnaast dragen alle producten die we gebruiken het vereiste keurmerk volgens het overkoepelend controle orgaan van de bouw, namelijk het WTCB.

Goed materiaal is het halve werk !

Bij een renovatieproject waar het bestaande dak zich in een toelaatbare toestand bevindt, behouden we dit als basis. Na het schoonmaken van het dak worden de isolatie platen streepsgewijs en in steensverband met elkaar en de ondergrondt verlijmt. Daarna wordt er een dampscherm geplaatst al dan niet zelfklevend, afhankelijk van de gebruikte isolatie. Als eindlaag wordt er een roofing toplaag gebrand door zeer ervaren vakmensen die eer willen halen uit hun werk.

Monoflex 4mm toplaag roofing met UV bestendig leislag:
Deze hoogkwaliteits rol behoudt zijn elasticiteit tot een tijdspanne ver na de wettelijk garantie, doordat hij zijn elasticiteit behoud na jaren van opwarmen en afkoelen tijdens de warme zomers en koude winters. Dit houdt in dat hij niet barst waardoor er geen scheurtjes ontstaan waar water zou kunnen infiltreren.

PANNEN

Wij plaatsen pannendaken volgens het bewezen Sarking systeem met niet 1 maar 2 onderdak  folies Sopraflex XP en Stratec II. Deze hebben een verschillende damdoorlaatbaarheid waardoor een absolute bescherming tegen condensvorming wordt verzekerd en de ruimte onder het dak extra beschermd wordt tegen waterinfiltratie tijdens de werken.

Efisarking zijn lichtgewicht isolatieplaten bestemd voor hellende daken, voor het aanbrengen van een volledig isolatieschild. Efisarking isolatieplaten bestaan uit polyurethaan hardschuim (PUR), volledig vrij van HCFK’s. De platen zijn langs vier zijden voorzien van een tand -en groefsysteem, wat zorgt voor een verbeterde luchtdichtheid van het isolatieschild. De Efisarking isolatiepanelen worden langs beide zijden bekleed met een meerlaagse reflecterende, maar niet verblindende gealuminiseerde film. Efisarking panelen worden gemonteerd volgens de traditionele sarking techniek.

Leien

Bekleding met leien is een vrij traditionele manier van het bekleden van uw dak of gevel, dit vraagt dan ook een zekere graad van vakmanschap. Wij hebben reeds in het verleden bewezen dat dit vakmanschap in ons bedrijf zit.

De duurzaamheid van leien is onbetwistbaar en dat is dan ook zijn grote troef. Verder kan U leien vinden in verschillende kleuren en vormen.

Die kan U terugvinden bij onze partner en leverancier Eternit.

De duurzaamheid van leien wordt dan ook bevestigd door een 30-jarige garantie.

PVC BEKLEDING

Uw dakgoot in een nieuw kleedje steken op een eenvoudige, maar duurzame manier in het traditioneel wit of modern antraciet ?

Dan kunt U vertrouwen op onze expertise. Wij gebruiken steeds eerste keus Deceuninck, deze is ook in andere kleuren verkrijgbaar.

Een PVC dakgoot is zeer duurzaam. Schilderen en vernissen is verleden tijd en bovendien wordt de PVC bekleding niet snel vuil  dankzij een gesloten en glad oppervlak. U hoeft dit bijna nooit te reinigen.

Het is water – en weerbestendig, verrotting en roest behoort toe tot het verleden en het is schimmelwerend. Daarbovenop is het bestand tegen de meeste chemische producten en is het een doelmatige isolator.

Het is bovendien toepasbaar op vele vlakken.

ROCKPANEL BEKLEDING

Hoewel rockpanel toepasbaar is op vele gebieden en gebruikt wordt overal ter wereld om gevels in verschillende kleuren en vormen aan te kleden, gebruikt Daktro Rockpanel om een andere dimensie te geven aan  een gevel, dakkapel, dakgootbekleding of boensel in het vakjargon.

Rockpanel is een onderhoudsvriendelijk en duurzame bekleding die verkrijgbaar is in alle denkbare RAL/NCS kleuren. Wij zorgen dat de platen goed vasthangen met een mechanische bevestiging, d m v gemoffelde stormvijzen, waarvan de kleur dezelfde is dan de Rockpanelplaat. Dit zorgt voor een moderne toets aan het geheel en verzekerd de bevestiging.

Rockpanel is waterafstotend en vochtongevoelig, waardoor de kans op problemen met vocht nagenoeg nihil is.

Indien U niet van PVC houdt dan is Rockpanel de natuurlijk volgende stap in de keuze van afwerking.