Dakwerken Daktro: dé specialist voor uw dakisolatie

Geld besparen door uw dak te isoleren? Daktro is uw specialist in dakisolatie.

Dakisolatie plaatsen loont: lagere energiefacturen en ecologisch verantwoord

Heeft u hoge energiefacturen en wilt u energie besparen? Wel, dan is het isoleren van uw dak zonder twijfel één van de meest rendabele ingrepen. Omdat warmte stijgt, kan er meer dan 25 procent van de warmte verloren gaan als er geen dakisolatie aanwezig is.

Dakisolatie brengt stevig op. Het is een slimme investering waar u op termijn flink wat geld mee kan besparen. Daarenboven is uw dak isoleren goed voor het milieu.

Daktro is de dakisolatiespecialist in Antwerpen. Aarzel niet om ons te contacteren voor meer informatie!

Isolatie voor elk type dak

Of het nu over de dakisolatie van een hellend dak of een plat dak gaat, het behoort allemaal tot het takenpakket van Daktro. Wij zijn gespecialiseerd in het plaatsen van een warmdaksysteem waarbij de binnenafwerking meestal ongewijzigd blijft. Op deze manier wordt er een minimum aan vuil gecreëerd en is er een minimum aan binnenafwerking, toch is er op deze manier een maximale isolatiewaarde. Dit bespaart kosten en stress voor al onze klanten, tijdens en na de werken.

Een professionele service

Het ervaren team van Daktro isoleert daken in alle vormen en formaten, van een hellend tot een plat dak. Steeds staan wij garant voor een warme en professionele service.

Bent u geïnteresseerd in het plaatsen van dakisolatie? Of bent u niet zeker of u in aanmerking komt voor een premie voor uw isolatiewerken? Contacteer Daktro via het contactformulier!

WETGEVING:

Tegen 2020 moeten alle daken van huurwoningen of huurappartementen, die vóór 1 januari 2006 aangesloten zijn op het elektriciteitsnet, geïsoleerd zijn.
Eigenaars van huurwoningen zijn verplicht officiële attesten voor te leggen ter bewijs van een geïsoleerd dak, dit geld ook voor de verkoop van een woning of appartement.
Volg onderstaande officiële link:
Vlaamse dakisolatienorm voor woningen en huurwoningen

PREMIE:

Het nieuw geplaatste materiaal moet minstens de volgende warmteweerstand (Rd-waarde) hebben om een premie te verkrijgen:
– in 2016: 3,5 m²K/W (vierkante meter kelvin per watt).
– in 2017 en 2018: 4,5 m²K/W (vierkante meter kelvin per watt).
– het materiaal mag in meerdere lagen geplaatst worden. De Rd-waarde van een bestaande isolatielaag en van de afwerkingslaag mag niet mee worden gerekend om aan de minimumwaarde te komen.
Volg onderstaande link om uw premie te zoeken:
PREMIEZOEKER

Het aantal centimeter isolatiemateriaal dat nodig is om een bepaalde Rd-waarde te halen, hangt af van het type materiaal dat gebruikt.  Wij gebruiken steeds isolatie volgens de minimale  wettelijke vereisten en technische eigenschappen.

WAAROM ISOLEREN?

Indien u goed isoleert, voelt u dat ook in uw portefeuille. Met een goed geïsoleerde woning kunt u zelfs tot 75% energie besparen. Logisch, want maar liefst 40% van het huishoudelijk energieverbruik gaat naar de verwarming. Als kers op de taart stijgt de waarde van uw woning. Het is tevens goed voor de natuur dat er bespaart wordt op verwarming

ISOLATIE VOOR PLATTE DAKEN

Eurothane Bi-4

dikte R(m²K/W )  
30mm 1,15
40mm 1,50
50mm 1,90
60mm 2,30
70mm 2,65
80mm 3,05
91mm 3,50
100mm 3,80
120mm 4,60
140mm 5,35
160mm 6,15

Eurothane Silver

dikte R(m²K/W )  
30mm 1,35
40mm 1,80
50mm 2,25
60mm 2,70
70mm 3,15
81mm 3,65
90mm 4,05
100mm 4,50
110mm 5,00
120mm 5,45
130mm 5,90
140mm 6,35
150mm 6,80
160mm 7,25

DAKISOLATIE VOOR HELLENDE DAKEN

Efisarking zijn lichtgewicht isolatieplaten bestemd voor hellende daken, voor het aanbrengen van een volledig isolatieschild. Efisarking isolatieplaten bestaan uit polyurethaan hardschuim (PUR), volledig vrij van HCFK’s. De platen zijn langs vier zijden voorzien van een tand- en groefsysteem, wat zorgt voor een verbeterde luchtdichtheid van het isolatieschild. de Efisarking isolatieplanelen worden langs beide zijden bekleed met een meerlaagse reflecterende, maar niet verblindende gealuminiseerde film. Efisarking panelen worden gemonteerd volgens de traditionele sarking techniek.

Daktro gebruikt het meest de 100 mm plaat met een Rd van 4,65m².K/W wat nog steeds recht geeft op een premie van uw energieleverancier.

Verdere eigenschappen kan U bekijken bij onze leverancier SOPREMA

GEVEL ISOLATIE

Goed isoleren is belangrijk voor het milieu, maar ook voor de energiefactuur. Wie zijn dak en muren isoleert, bespaart tot 60% energie. Reden te meer om te gaan voor de beste isolatie. Naast efficiënte oplossingen voor de isolatie van daken (Powerroof) en spouwmuren (Eurowall), biedt Recticel Insulation met Powerwall de ideale isolatie voor buitengevelsystemen.
Powerwall zorgt voor een duurzaam, efficiënt en doorlopend isolatieschild rond de woning, dat kan worden gecombineerd met een brede waaier aan gevelafwerkingen. Bovendien wordt het in een mum van tijd geplaatst, is het geschikt voor renovatie en nieuwbouw en staat het garant voor uitstekende thermische prestaties. Kortom, een muur met power!

De Powerwall isolatieplaat
Een isolatieschild met hoog rendement en een uniek tand en groef kliksysteem.
Gezien haar beperkte dikte en de uitstekende isolatiewaarde, is Powerwall, op basis vanTaufoam® by Recticel, de ideale oplossing voor de buitenisolatie van muren. Powerwallneemt weinig plaats in, zakt niet door en heeft een uniek tand en groef kliksysteem, waardoor de kans op energielekken bijna nihil is. Bovendien zijn de plaat en haar bekleding (zuivere, gewafelde aluminiumbekleding 50µ langs beide zijden) volledig waterbestendig: ze kan dus worden geplaatst tot op het niveau van het maaiveld zonder bijkomende waterdichte folie.