Laat je dakisolatie plaatsen door een aannemer, dan geniet je van een hogere premie via je energie leverancier. Bovendien kan je dan ook gebruikmaken van het verlaagde Btw-tarief, 6% i p v  21%. Prijzen en voorstellen op maat aanvragen kan via onze offertepagina.

6 euro/m² (Rd-waarde minstens 4,5 m²K/W).

De netbeheerders geven een:

premie voor dakisolatie (of zoldervloerisolatie). U mag de dakisolatie zelf plaatsen of laten plaatsen door een aannemer.

burenpremie. Deze premie is voor projectbegeleiders die per project minstens 10 woningen helpen energiezuinig te maken.

Totaalrenovatiebonus. U kunt deze bonus krijgen als u minstens 3 energiebesparende maatregelen neemt.

In een aantal gemeenten kunt u een gemeentelijke of provinciale premie krijgen voor dakisolatie. Vind uw gemeentelijke en provinciale premies via ‘Zoek uw subsidie’ op energiesparen.be (externe website). Of neem contact op met uw gemeente.

Voor bepaalde huurders is er ook de sociale dakisolatiepremie voor huurwoningen.

Als u uw dak of een deel van uw dak vernieuwt en tegelijk dakisolatie plaatst, kunt u ook in aanmerking komen voor een verbeteringspremie. Om een verbeteringspremie te kunnen krijgen, moet uw woning minstens 25 jaar oud zijn en mag uw inkomen niet hoger zijn dan een vastgelegd bedrag.

 

Opgelet: bovengenoemde premie geldt voor het (laten) uitvoeren van dakisolatie óf zoldervloerisolatie, maar niet voor beide.

Hieronder vindt U de link met alle informatie van de bevoegde instantie:

https://www.vlaanderen.be/nl/bouwen-wonen-en-energie/bouwen-en-verbouwen/premies-voor-renovatie/premies-voor-dakisolatie